Nimeni on Tanja Paasonen ja koulutukseltani olen sosionomi YAMK sekä eläintenkouluttaja AT. Eläimet ja rakkaus niitä kohtaan on johdattanut minut tekemään työtä, jossa saan tuoda ihmisille hyvinvointia eläintemme kanssa. Meillä on ollut pyreneittenkoiria aluevahteina vuodesta 2010 ja tämä alkukantainen ja itsenäinen rotu sai minut kiinnostumaan koirien ja yleensäkin eläinten käyttäytymisestä. Vaikka olen ammatiltani eläintenkouluttaja, minua kiinnostaa enemmän eläinten hyvinvointiin liittyvät asiat ja eläinten rinnalla eläminen. Koen, että eläimet ovat opettaneet minua enemmän kuin minä niitä.

Tällä hetkellä meillä asustaa ja kanssani työskentelee pyreneittenkoirat Viljo ja Mauno, parsonrussellinterrieri Lukko, bordercollie Esko, aasit Lempi ja Rebekka sekä minihevonen Nappi. Mielestäni lähtökohtana eläinavusteiseen työhön ovat hyvinvoivat ja lajityypillistä elämää viettävät eläimet.

Olen työskennellyt sosiaali- ja terveysalalla yli 20 vuotta erityisryhmien kuten kehitysvammaisten, mielenterveys- ja päihdeongelmaisten sekä erityislasten ja -nuorten kanssa. Kuntoutus- ja ohjaustyön lisäksi olen kouluttanut paljon ihmisiä. Tällä hetkellä koulutan pääasiassa eri alojen ihmisiä eläinavusteiseen työhön. Pidän pyynnöstä myös aiheeseen liittyviä luentoja ja järjestän koirien oppimiseen ja käyttäytymiseen liittyviä koulutuksia.